1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Mikä on Citizen Science Grid

Viestiketju osiossa 'Citizen Science Grid (täyteprojekti)' , aloittaja toomas, 9.1.2016.

 1. toomas

  toomas Site admin Ylläpitäjä

  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  16
  Aktiivisuuspisteet:
  18
  Citizen Science Grid on University of North Dakota:n sateenvarjoprojekti, jonka alla suoritetaan useampaa aliprojektia. CSG:n toiminnasta vastaa apulaisprofessori Travis Desell, joka on aiemmin toiminnut tutkijana Rensselaer Polytechnic Institute:ssa.

  Citizen Science Grid:in aliprojekteja ovat:

  DNA@home, joka on alkujaan kehitetty Rensselaer:ssa, mutta sittemmin jatkokehitys on siirtynyt UND:lle. Projektin tavoitteena on selvittää mekanismeja, jotka säätelevät geenien toimintaa DNA:ssa. Esimerkiksi, miksi ihosolut ovat erilaisia kuin lihassaolut, vaikka samassa yksilössä niillä on sama perimä. Solutyypistä riippuen geenien toiminta vaihtelee tarpeesta ja hetkestä riippuen, kaikki geenit eivät ole aina aktiivisia. DNA@home tutkii säätelyä tilastollisten algoritmien avulla BOINC-laskentana.

  Wildlife@home, joka käyttää BOINC-laskentaa analysoimaan lintujen pesintää ja käyttäytymistä seuraavaa videomateriaalia.

  SubsetSum@home, joka tutkii matemaattista probleemaa.

  ClimateTweets@home analysoi ilmastonmuutokseen liittyviä yleisiä mielipiteitä maapallon eri puolilla, analysoiden Twitter-viestejä osittain hajautetun laskennan avulla.

  CSG-projekti tiedottaa projektiin liittyvistä asioista mm. foorumillaan.
   
  Viimeksi muokattu: 9.1.2016
 2. toomas

  toomas Site admin Ylläpitäjä

  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  16
  Aktiivisuuspisteet:
  18
  Luonnehtisin että Citizen Science Grid on (ainakin tällä hetkellä) täyteprojektina hieman hännänhuippuainesta tiimimme suuntautumisen suhteen. DNA@home on oikeansuuntainen aliprojekti, mutta sekin kärsii tällä hetkellä ilmeisesti toteuttajien puutteesta. Laskentapakettien saatavuus on ollut epävarmaa. Oheisessa kuvassa projektin aktiivisuus viimeisten 60 vrk:n ajalta (päivittyvä kuva):
  [​IMG]
   

Jaa tämä sivu