1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kansan syvat rivit - Keskustelua laskenta-asetuksista sekä projekteista

Viestiketju osiossa 'AttBOt -aiheinen keskustelu' , aloittaja Puuha, 8.10.2016.

 1. Puuha

  Puuha Member

  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  18
  Niin nyt kun on käymässä niin että POEM@home projekti loppuu, sillä ovat saaneet itselleen riittävästi laskentakapasiteettia eikä BOINC-alustalle enää riitä laskettavaa pitäisi alkaa katsomaan vaihtoehtoinen projekti Rosetta@home:n kaveriksi kun POEM@home vaipuu uneen.

  Vaihtoehdot ovat varsin vähäiset proteiinien osalta jotta vanhemmatkin koneet selviäisivät.
  Haluaisinkin nyt mielipiteitä mihin lääketieteelliseen projektiin Kansan syvat rivit käyttäjällä liitytään?

  Lienee ainoa mahdollisuus ottaa tällä hetkellä Täyteprojekteista joku rinnalle takaamaan laskentapakettien saatavuuden jos Rosetta@homella saatavuus pätkii.
   
 2. toomas

  toomas Site admin Ylläpitäjä

  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  16
  Aktiivisuuspisteet:
  18
  Kannatan World Community Grid:iä. Sillä näyttää olevan paketteja saatavissa tasaisesti. Myöskin aihealueet ovat järkeviä kohteita.
   
 3. Puuha

  Puuha Member

  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  18
  WCG:lle olisi nyt tili tehty ja alustavasti liitetty Kansan syvat rivit käyttäjään. En kuitenkaan ole sitä laskettavaksi vielä päästänyt sillä niitä näkemyksiä odotellessa touhusin valmiiksi.
   
 4. jusape

  jusape New Member

  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  4
  Aktiivisuuspisteet:
  3
  Itteltä pistin nyt sitten jo POEMin totaalisen nollille ja Rosetta sekä WCG on nyt osuudella 5000 kumpikin
   
 5. Puuha

  Puuha Member

  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  18
  Joo onhan siellä jotain ihan järkevää. Toiminnassa olevat tämän hetkiset projektit näkee https://secure.worldcommunitygrid.org/research/viewAllProjects.do linkistä ja myös kuinka kukin projekteista edennyt. Yleensä projektit ovat moniosaisia. Ensimmäisessä etsitään perusteita, toisessa mallentamista jatketaan ensimmäisen projektiosion perusteella ja viimeistellään kolmannessa jolloin pitäisi tulla jonkinlaisia tuloksia joita tutkijat voivat hyödyntää kohdentaessa tutkimukset näihin mielenkiintoisiin asioihin jotka tulevat esille.

  Osallistumisen aliprojekteihin voi rajata mutta se on hyvin monimutkaista noviisille löytää asetuksia ja lisäksi aina pitäisi myös ruksittaa kohta jossa annetaan lupa laskea myös muita projekteja jos niissä jotka on valinnut ei työtehtäviä ole saatavilla. Tämä jo siksi että jos uusia projekteja tulee saa ne myös laskentalistalle vanhojen aliprojektien mentyä lävitse mallennuksesta.

  Voi kohta olla helpompaa jos laskentaan osallistutaan vain Kansan syvat rivit käyttäjän kautta ja muutetaan sitten asetuksia käyttäjien haluamaan suuntaan. Toki jos osaamista ja halua löytyy myös omalla tilillä voi asiaan paneutua.

  Mallennettavahan ei tästä projektista varmasti tule aivan heti loppumaan vaan koko ajan on kehitteillä uusia projekteja.

  Jos näkemyksiä ei enempää tule iltaan mennessä kytken WCG:n laskettavien joukkoon illasta. Tällöin Kansan syvat rivit käyttäjän kautta laskeville WCG:n projektit tulevat laskettavaksi heti seuraavan kerran kun BOINC-ohjelma ottaa yhteyttä BAM!-tilinhallintaan. Yhteys tilinhallintaa tapahtuu kerran vuorokaudessa.
   
  Viimeksi muokattu: 9.10.2016
 6. Puuha

  Puuha Member

  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  18
  Kytkin illalla Kansan syvat rivit käyttäjän kautta liittyneet koneet WCG:n projektiin.

  [​IMG]

  Yllä olevaan statistiikkasta näkyy kaikki projektit joista Kansan syvat rivit käyttäjän kautta on laskettu. Nykyään siis projektit joihin laskentaa suoritetaan on Rosetta@home sekä World community grid. Kuvan lisäämishetkellä e vielä WCG:ltä ole yhtään työtehtävää laskettu eikä siksi näy vielä tilastokuvassa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2016
 7. Old man

  Old man Member

  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  7
  Aktiivisuuspisteet:
  8
  Sellainen huomautus että ethän Mr. Puuha laittanut WCG projektissa fightaids@home phase 2 projektia tms projektin nimi oli? aktiiviseksi? Sen työpaketit ovat suhteellisen pitkäkestoisia ja tarvitsevat jatkuvasti internetyhteyden.
   
 8. Puuha

  Puuha Member

  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  18
  Ei ole aktiivisena. Tulipa kiire vielä tarkistaa asia. :bag:

  Myös tuo The Clean Energy Project - Phase 2 on laskennan ulkopuolella.
   
 9. jusape

  jusape New Member

  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  4
  Aktiivisuuspisteet:
  3
  Itellä kone ja netti päällä yötä-päivää, mutta tollanen ominaisuus on oltava joo pois "yleiskäytössä" olevista asetuksista, eli "syvät rivit" tsydeemistä.

  Toimiikos tuo WCG androidilla ( tabilla ) ??
   
 10. Puuha

  Puuha Member

  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  18
  Tuki Androidille löytyy kyllä WCG:ltä mutta ei tue kaikkia prosessoreita mitä käytetään. WCG:ltä löytyy tuki nyt kohdesta projektista Zika sekä Ebola projekteista. Aika monessa Android laitteessa on ARM-pohjainen prosessori joka on vaatimuksena WCG:llä kuten myös monella muulla Androidia tukevalla projektilla. Sinun tapauksessa näin ei kuitenkaan ole sillä Samsung Galaxy tab 3:ta ei tueta.

  Kansan syvat rivit käyttäjällä ei voi liittyä Androidilla. Apsi ei osaa liittyä heikolla tunnistautumisella projektiin jota käytetään tällä yhteiskäyttäjällä, mikä sinänsä on harmi. Eli pitäisi luoda henkilökohtainen tili saadakseen liitettyä omat Android-laitteet mukaan mallentamiseen. Mallentaminen tapahtuu vain kun laite on latauksessa joten ei vaikuta käyttöön millään tapaa.
   

Jaa tämä sivu