1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Tervetuloa yleiseen BOINC-keskusteluun!

ALS-tutkimuksen tuki ry:n BOINC-tiimi (AttBOt) on keskittänyt voimansa proteiinilaskentaan. Haluamme pontevasti tukea tällaista "talkoomiesten" molekyylibiologista tutkimusta, koska mm. ALS-sairauden syiden selvittämisessä kaikki tieto proteiineista vie osaltaan tutkimusta eteenpäin. Tämä on meidän tiimimme valinta, koska on varmaa, että laskematta jättäminen ei ainakaan edistäisi ALS-tutkimusta.

BOINC

BOINC:in merkitys tiedeprojekteille on hyvin moninainen. Ihmisillä on erilaisia kiinnostuksen kohteita, eivätkä kaikki jaa tiimimme kanssa samanlaisia tavoitteita. Se ei tee muusta BOINC-laskennasta turhaa tai tarpeetonta, koska kaikki matemaattinen ja luonnontieteellinen tieto on tarpeellista. Bitcoinien louhinnalla rahoitetaan ja tuetaan monenlaista yleishyödyllistä toimintaa, joten sillekin on olemassa sosiaalinen tilaus. Esimerkkejä on yhtä paljon kuin erilaisia BOINC-projekteja. Tietokoneiden ylimääräisen suorituskyvyn hyödyntäminen on kaikkien etu.

Toivotammekin kaikki BOINC-vapaaehtoislaskentaa tukevat ja sitä harrastavat tervetulleiksi yleisille foorumeillemme. Vaikka Suomi onkin BOINC:iin osallistumisen suhteen "iso tekijä", ei BOINC-laskennan tukijoita ole ollenkaan niin paljon kuin heitä voisi olla. BOINC-harrastajilla on mahdollisuus oppia toisiltaan monenlaisia asioita. Ruutia ei kannata keksiä yhä uudelleen ja uudelleen, jos sen joku on jo keksinyt. Ja yleensä on. Oleellista on tiedon välittäminen sitä tarvitseville uusille harrastajille. Yhteisöllisyys on myös mukava lisä hyvään harrastukseen.

Tervetuloa foorumimme yleiseen osioon! kannattaa, tietysti ihan yleisessäkin mielessä, mutta myös siksi ettei kaikki foorumin sisältö ole näkyvissä sisäänkirjautumattomille käyttäjille.

Jaa tämä sivu